Op donderdag 2 april test onze gemeente nogmaals het alarmeringssysteem Be-Alert. Alle geregistreerde inwoners ontvangen tussen 9 en 14 uur een SMS-bericht met de boodschap dat het om een test gaat. De test start na het loeien van de vertrouwde alarmsirenes. Wil jij ook een SMS-bericht ontvangen? Schrijf je dan nu in via www.be-alert.be. Ondertussen meldden al 1 219 inwoners zich aan bij Be-Alert.

Be-Alert is een nieuw alarmeringssysteem dat de bevolking die rechtstreeks betrokken is bij een noodsituatie, sneller en duidelijker verwittigt en zo goed mogelijk informeert. Wil jij bij een noodsituatie een bericht ontvangen via je gsm of e-mail? Schrijf dan in via www.be-alert.be. Het gemeentebestuur roept alle inwoners op om zich in te schrijven.

Snelle alarmering
In heel wat noodsituaties is een snelle verwittiging van de bevolking cruciaal. De manier waarop je verwittigd wordt, hangt af van de beschikbare kanalen op gemeentelijk, provinciaal en nationaal vlak. Met Be-Alert werkt het Crisiscentrum van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken aan de modernisering van de alarmeringskanalen. Mol is één van de pilootgemeenten om Be-Alert in eerste instantie te testen en te evalueren.

Hoe word ik verwittigd?
Naargelang de noodsituatie, kan de overheid die instaat voor het crisisbeheer besluiten om een alarmeringsboodschap te sturen via de kanalen waarover zij beschikt. Om deze via Be-Alert verzonden boodschappen te ontvangen, moet je vooraf inschrijven via www.be-alert.be.

Via deze inschrijving kan je bovendien verwittigd worden via:
· spraakbericht op je vaste of mobiele telefoon

· SMS op je mobiele telefoon

· schriftelijke boodschap via e-mail

· schriftelijke boodschap via fax

Alarmering via Facebook en Twitter
De overheden kunnen ook automatisch alarmeringsboodschappen sturen via hun Twitter- en Facebook-accounts. Word daarom fan van Gemeente Mol en vind ons leuk. Onze Facebookpagina telt ondertussen meer dan 1 900 fans. Of volg ons op Twitter via @GemeenteMol. Bij een noodsituatie raden we dan ook aan om de officiële pagina's van je gemeente, provincie of nationaal crisiscentrum te volgen.

Inschrijven voor Be-Alert?
Om verwittigd te kunnen worden via Be-Alert, moet je vooraf je publieke gegevens (vast telefoonnummer) aanvullen aan je persoonlijke contactgegevens zoals je GSM-nummer.

1. Surf naar www.be-alert.be.

2. Klik onderaan op de knop 'Schrijf u in'.

3. Vul je gegevens in. Je kan meerdere contactgegevens invullen (GSM-nummer, vaste telefoonnummers, e-mailadressen, faxnummers, taalkeuze).

4. Je gegevens worden enkel gebruikt voor een alarmering in geval van een noodsituatie.